Enkel beschikbaar op iOS
aan €9,99
Korte omschrijving
Timeline 3D is een prachtige applicatie om in korte tijd een prachtige 3 dimensionale tijdlijn te creëren. Voeg eenvoudig en snel evenementen toe aan je tijdlijn. Ieder evenement is te voorzien van multimediaal materiaal zoals o.a. een foto of afbeelding, videomateriaal en zelfs een PDF. Daarnaast kan je ieder evenement ook voorzien van extra informatie en een weblink. De opmaak van de tijdlijn is eenvoudig aan te passen door een thema te selecteren. Is je tijdlijn af? Dan kan je met één druk een 3D presentatie van je tijdlijn starten of je kan het resultaat exporteren naar PowerPoint of Keynote.
Hoe gebruik je Timeline 3D in de klas?
WERKVORM: Geschiedenis – Digitale ondersteuning
Stel een digitale tijdlijn op van de historische periode dat je behandeld in de klas. Plaats op deze tijdlijn vervolgens belangrijke gebeurtenissen dat zich in deze periode hebben voorgedaan. Gebruik deze digitale tijdlijn tijdens het geven van de les als referentiemiddel voor de leerlingen. Maak de tijdlijn ook digitaal beschikbaar voor de leerlingen (bv. via PowerPoint of Keynote) als extra materiaal bij de cursus.
Tip: Het is mogelijk om extern digitaal materiaal toe te voegen in de vorm van een eenvoudige URL gekoppeld aan een gebeurtenis zoals bv. Een post op Twitter (bv. een bekende quote van een historisch persoon) of een geluidsfragment op Soundcloud (bv. de speech van M. L. King).
WERKVORM: Geschiedenis – De leerling aan het werk!
Leerlingen kunnen uiteraard ook zelf een digitale tijdlijn creëren. Zo kan je leerlingen de opdracht geven een eigen tijdlijn samen te stellen van de historische periode (over meerdere lessen heen) of van een bepaalde les (bv. een les rond het historisch figuur van Alexander de Grote). De leerlingen vullen hun eigen tijdlijn aan met gebeurtenissen en voorzien deze van een bijhorende foto en linken (eventueel) naar extra materiaal. Deze tijdlijn dient als extra materiaal bij het studeren.
Tip: Deze werkvorm is uitermate geschikt voor leerlingen van de 3de graad S.O.
Tip: Vraag je leerlingen het eindresultaat te exporteren en door te sturen. Dit resultaat kan je gebruiken om te evalueren.
WERKVORM: PAV/Godsdienst – Eigen geschiedenis in beeld brengen
Leerlingen maken een tijdlijn over hun eigen leven. Leerlingen plaatsen een 15 tot 20-tal gebeurtenissen uit hun eigen leven chronologisch op een tijdlijn. De leerlingen zorgen voor een korte tekst bij iedere gebeurtenis en vullen (eventueel) aan met beeld en videomateriaal.
Tip: Laat leerlingen zichzelf voorstellen a.d.h.v. deze tijdlijn. Stel de leerlingen daarbij de volgende vragen: Welke gebeurtenis(sen) hebben jou als persoon ‘gevormd’? Naar welke gebeurtenissen denk je met plezier terug? En naar welke gebeurtenissen helemaal niet?
WERKVORM: Geschiedenis – Evalueren
Noteer op het bord een aantal gebeurtenissen. Aan de leerlingen de opdracht om deze gebeurtenissen chronologisch op een tijdlijn te plaatsen en een woordje uitleg te geven. De leerlingen exporteren het resultaat en delen dit met de leerkracht. De leerkracht geeft punten op het resultaat van de leerlingen.