Korte omschrijving
LINE Brush is een applicatie waarmee je prachtige tekeningen kan creëren uit het niets. Je start met een wit blad en selecteert één van de 27 stijlen borstels (waaronder o.a. potlood, pen, viltpen, pastel, wasco, spons, …), de grootte van je ‘borstel’, de opaciteit en de kleur. Tijdens het maken van een tekening is het aanpassen van je voorkeuren enorm makkelijk, bovendien reageert de applicatie enorm goed op alle bewegingen en is het mogelijk gedetailleerde tekeningen te creëren. Een andere functie van de applicatie is het bewerken van een ge-uploade foto of afbeelding. Het bewerken van een ge-uploade foto of afbeelding gaat volgens hetzelfde principe. Je selecteert een borstel (aan iedere borstel is een effect gekoppeld) en je veegt het effect op de gewenste plaats over de foto of afbeelding. Is je tekening af? Dan kan je deze in enkele seconden delen via andere applicaties als bv. Evernote, Google Drive of Dropbox.
Integratie in het onderwijs
WERKVORM: Creatie tot leven wekken
LINE Brush hoort gewoon thuis in de lessen Plastische opvoeding! De bijna niet bestaande leercurve maakt deze applicatie tot één van de must-haves voor het onderwijs. Leerlingen kunnen met behulp van deze gratis applicatie prachtige kunstwerken creëren zonder de aankoop van al dat duur materiaal.
WERKVORM: Aantekeningen
Daarnaast kan de applicatie gebruikt worden om aantekeningen of notities te maken om afbeeldingen of foto’s. Zo kan je als leerkracht bv. een foto nemen van het werk van een leerling en rechtstreeks via deze applicatie commentaar/opmerkingen plaatsen op de foto. De foto met commentaar kan je vervolgens via de applicatie weer delen met de leerling.
WERKVORM: Fotomateriaal bewerken
Met behulp van LINE Brush kunnen leerlingen eenvoudig een foto artistiek bewerken om later te gebruiken in een blog, portfolio, sociaal netwerk…
WERKVORM: Wiskunde/T.O. – Ruimtemeetkunde
Vakspecifieke toepassing: Tijdens de lessen Wiskunde/Technologische opvoeding, onderdeel ruimtemeetkunde kan LINE Brush gebruikt worden om verschillende aanzichten van een figuur aan te leren. Plaats vooraan in de klas een constructie (met bv. blokken) en laat leerlingen vervolgens het vooraanzicht, zijaanzicht en/of bovenaanzicht tekenen op hun tablet.
WERKVORM: Biologie/Natuurwetenschappen – Een herbarium
Vakspecifieke toepassing: Bij het samenstellen van een herbarium in teken van de lessen Biologie/Natuurwetenschappen kan je leerlingen vragen een tekening te maken van de nerven, randen,… van de verzamelde bladen.
Tip: Deze tekeningen kunnen gebruikt worden om tijdens de lessen notities op te maken (bv. naam van de boom, randstijl, andere kenmerken,…) met behulp van bv. LINE Brush of Skitch
WERKVORM: Een creatieve opdracht bij boekbespreking
Vakspecifieke en vakoverschrijdende toepassing: In een vakoverschrijdende opdracht van de vakken Geschiedenis, Nederlands en Plastische opvoeding kan je leerlingen een Historisch jeugdboek laten lezen. Tijdens de lessen geschiedenis onderzoeken leerlingen de waarachtigheid van het jeugdboek, tijdens de lessen Nederlands benaderen ze het boek op taalkundig vlak en tijdens de lessen Plastische opvoeding gebruiken ze LINE Brush om een nieuwe boekomslag voor het jeugdboek te ontwerpen.
Tip: Tijdens de lessen Nederlands kan in kader van deze opdracht ook een extra creatieve opdracht gegeven worden zoals het schrijven van een nieuw einde, een nieuwe plottwist,…
WERKVORM: #Back2School – Kennismaken a.d.h.v een tekening
Vraag je leerlingen om een tekening te maken (m.b.v. LINE Brush) van een voorwerp (of meerdere voorwerpen) dat hen kenmerkt. Op basis van deze tekening stellen ze zichzelf voor aan de leerkracht en medestudenten.
Alternatieven
- Paper
- Gratis verkrijgbaar voor iOS (5.0 of hoger)
- Gelijkaardige functionaliteit, met de integratie van verschillende schetsboeken
- Bied mogelijkheid aan om (onder betaling) extra functies bij te kopen
- SketchBook Mobile Express
Very informative post.Really thank you! Awesome. ckekeaecfgdd